Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Utolsó kommentek

Friss topikok

Archívum

És akkor koccintanak..

Miss Kiméra 2011.10.28. 20:08

Hazaérkezett. Az új otthonba. Már a papagáj is megvan - csicseregve közölte, hogy tetszik neki az új hely. Szuper. Kivette a körömlakkot a kis sárga cimkés dobozból, végre jut egy kis ideje magára. Majd később kipakolja a többi kacatot. Nyolcra ugrik be a Kedves Srác a munkahelyéről, valami új fillmeket hoz. Addig még van ideje. Igazából nem is annyira náthás. Legalább van egy kis ideje felszusszanni.

Mindig meglepődik magán, amikor az agya átkapcsol, és egy új időszámítás szerint jár munkaidőben. A munkahelyén senki sem ismeri a valódi énjét, pedig azt hiszik könnyen kiszámítható és kiismerhető. Mindez csak egy hideg terv része, hogy megóvja magát. Színészet. Talán jó színésznő lehetett volna, néha elgondolkodik. Ő, a nagy álmodozó, a felhők fölött járó - bár néha igencsak materiális örömöket hajszoló egyén - mint programozó? Igen. Mindig könnyen tanult és könnyű életet akart magának. Nem úgy könnyűt, mint ahogy a legtöbb ember - vagy akár a kollégái elképzelnék, hanem egy Másként Könnyűt. Függetlent, szabadot, korlátlant és aggályok nélkülit. Valamennyire sikerült is, egyedül bérel lakást, látszólag mindene megvan, ha elment volna az osztálytalálkozójára, akkor a többiek irigykedtek volna bizonyára.

Függetlenség, szabadság, korlátlanság, aggályok nélkül - írta a naplója első lapjára nagy betűkkel évekkel ezelőtt

Viszonylag kevés a női programozó, ezért munkahelyén kitüntett figyelemben részesül, amit kifejezetten élvez. Annyiban élvezi a munkáját, hogy ilyenkor minden és mindenki eltűnik, elmerenghet magában, gondolkozhat mindenféle zavaró tényező nélkül. Szívesebben teszi ezt otthon mint az irodában, ezért mondjuk ritkán jár be. Nem is tudna olyan helyen dolgozni, ahol egész nap női csipogást hallana, az első munkahelyét utálta ez miatt.  A Srácok az irodában elfogadták, bár sajnos jónéhány közülük csak kicsinyes pojáca.  Szerinte a kicsinyesség a legrondább tulajdonság. Lehet valaki, hazug, csalfa, de ha kicsinyes, az mindennek a legalja.  Gyerekkorában látott egy amerikai filmet, aminek egy jelenete mélyen a tudatába vésődött: a tisztes idős házaspár minden nap estefelé ünnepélyesen megiszik egy pohár pezsgőt. A férfi önt egy kis pezsgőt a szépen felöltözött és kisminkelt dámának, koccintanak, a poharak csilingelnek, majd egymásra mosolyognak. Talán felszínesnek tűnik, de ez az, így akarja leélni az életét. Nemcsak vegetálva - hangulattal. Ha bulizik, akkor nincs megállás, ha boldog, akkor vakítóan boldog, ha szomorú, akkor őrülten depressziós, ha szeret, akkor pedig igazán szeret. Középút nincs. Adjuk meg mindennek a módját.

Esemes érkezett. A Kedves Srác gyereke megbetegedett, nem tud jönni. Kiméra megettete a madarat és befejezte a rámolást.

 

Címkék: munka rajongó utazó srác

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misskimera.blog.hu/api/trackback/id/tr783336896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása