Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Utolsó kommentek

Friss topikok

Archívum

Nyugalom

Miss Kiméra 2011.10.30. 22:36

Még aznap összepakolta a legfontosabbakat, a hóna alá vette a papagáj kalitkáját, és úgy döntött, pár napra átköltözik Gergőhöz. Gyűjt egy kis erőt és visszamegy majd a borzalmas helyre - később. Gergővel még az egyetemen ismerkedtek meg, azóta jóbarátok. Volt, hogy hetekig, sőt hónapokig nem beszéltek, de mostanában - mivel egy munkahelyen dolgoznak - szorosabb a kapcsulatuk. Szigorúan baráti, mint mindig is volt. Mindketten értik a viccet: anno poénból két egyetemi előadás között kimentek a kerületi anyakönyvi hivatalba, hogy azonnal össze akarnak házasodni, és szuperbonyodalmas háttérsztorikkal etteték a hivatali alkalmazottat. Kimérának tetszett a srácban, hogy ő is legalább ugyanannyira csodabogár, hasonlóan vad és kiszámíthatatlan ötletekkel, gondolkodással. Tehát gondolta, meghúzza magát pár napig nála a papagájjal. Telefonon megbeszélték a történteket, bár Kiméra nem bonyolódott bele mélyen a zavaros részletekbe. Gergő egy kis házban lakott egyedül Budaörsön, a dombnak felfelé. Szép környék, tényleg, de Kiméra hosszú távon unalmasnak tartotta az ilyen helyeket. Mindig a belvárosban lakott és nem is tudna elképzelni mást valaha.

Gergő egy falusias házba költözött néhány hete, amit Kiméra könnyen megtalált: egyetlen háznak volt piros kerítése az utcában kertnek nevezett őskáosszal és egy sárga hintával a dzsungel közepén. Talán egyedül a kert upgrade-elésén tevékenykedett Gergő a költözés óta - és az új sárga hintájára nagyon büszke volt. Belépve a házba Kiméra majdnem elbotlott egy lomha teknősben. Egy teknőse és egy házinyula volt a Srácnak, amik szabadon mozoghattak a házban. Bájosak voltak. Miután Kiméra lerakta a csomagjait, Gergő megjelent két pohárral és egy üveg vörösboral.

- Kiméra, szerintem örülne a papagájod egy kis szabadságnak. Van egy szoba, amit felújítani készülök, ott nyugodtan elengedheted, hadd repkedjen kedvére. A cipőidnek , cókmókjaidnak pedig a folyosó végén van egy kisszoba, amit szintén nem használok, nyugodtan rendezkedj be. Van ott egy matrac is - mondta Gergő

- Szuper, köszi - felelte Kiméra

- Holnap korán megyek dolgozni, de majd délután beszéljünk, sietek haza - mondta Gergő és öntött a borból.

- Oké, ha jó a netkapcsolatod én inkább innen dolgoznék. Délután találkozunk majd -válaszolta Kiméra.

- Simán. Egészsség, egészség! - mondta mosolyogva Gergő.

- Egészségedre és köszönöm... - felelte Kiméra, de Gergő már úton is volt közben a titkos kuckójába, hogy továbbfejlessze a titkos alkamazását.

Már éjfél jócskán elmúlt ekkor. Kiméra egyre álmosabb volt, de szeretett volna egy kicsit nézelődni a házban mielőtt lefekszik. Hangulatos hely lesz ez, ha befejezi - gondolta. Gergő sok-sok kancsóka növénye, vénusz légycsapója a nappaliból nyíló szobában sorakozott, jónéhány beazonosíthatatlan trópusi növény társaságában. Az ajtókat a srác már lefestette pirosra mint minden korábbi helyén. Közben a wc-t kereste Kiméra. A fürdő meglehetősen nagy volt, egy tusoló és külön fürdőkád is elfért a nagy, süppedős fotel mellett. A fürdőkád csurig volt vízzel, tele színes halakkal. A halak láthatóan jól érezték magukat. Ezek szerint csak a tusolót használhatta mindig Gergő. Kiméra megnyugodott, otthon érezte magát. Megfogta a nyulat, a teknőst és a papagájt és bezárkózott velük a kisszobába. A papagáj és Kiméra is boldog volt.

Címkék: nyugalom barat teknos szabadsag kollega

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://misskimera.blog.hu/api/trackback/id/tr513341289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása